Tuin

Dit zijn de 7 mooiste winterharde klimplanten

In een tuin wil je zoveel mogelijk groen en kleur zien. Klimplanten zijn ideaal om ook een muur, schutting, schuur of pergola een natuurlijke aanblik te geven. Hieronder staan een aantal mooie winterharde klimplanten waarvan de meerderheid ook in de winter groen blijft. Pareltjes voor iedere tuin.

7 winterharde klimplanten
1. Kamperfoelie
De bloemen van de kamperfoelie geuren heerlijk en dat trekt ook veel insecten aan in de zomer. De kleur van de kamperfoelie kan geel, wit en roze zijn. De plant is niet zelfhechtend maar doet het erg goed op een pergola, gaaspanelen en schuttingen. De kamperfoelie blijft groen in de zomer en heeft geen stekels.

Hoogte: 5 meter
Wanneer kamperfoelie zaaien: voorjaar
Bloeitijd: zomer
Latijnse naam: Lonicera
Soort plant: klimplant
Kamperfoelie is een zeer snel groeiende plant zonder stekels. Een ideaal voorbeeld van winterharde klimplanten dus.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.